Супер диета имитира гладуване

Животът

04-07-2015, 15:12

Снимка:

pixabay.com

Автор:

dobricutre.bg

Всичко от Автора

Този режим е като рестарт за човешкото тяло чрез изчистване на недействащите клетки и регенерирането на нови

Чували сте за лечебно гладуване, но не сте много сигурни....Първо – не сте убедени, че наистина работи, и второ – че можете да издържите.
Има решение – 25 дни ядене по желание и само 5 дни глад. И то не пълен глад. Решението се нарича “диета, имитираща гладуване”, пише "Труд".
Не вярвате!? Обещаващи резултати от този хранителен режим доказва проучване в САЩ – освен че “се губят” килограми, той помага и за превенция от някои болести. След като 19 души се хранят по този начин в продължение на три месеца, се наблюдава редуциране на възпаленията и случаите на рак, забавяне на загубата на костна маса, подобряване на когнитивните способности и засилване на имунната система. Като цяло с диетата, имитираща гладуване се намаляват рисковите фактори за стареене, рак, диабет, сърдечно-съдови болести, пише “Вашингтон пост”.
Вече се навихте да спазвате този хранителен режим!?
Да започнем тогава от лошата новина – петте дни “глад”.
1 ден – намалете храненето. Трябва да поемате само 1090 калории - 10% протеини, 56% мазнини и 34% въглехидрати.
2 ден – намалете храненето още повече. Дневното ви меню трябва да е 725 калории - 9% протеини, 44% мазнини и 47% въглехидрати.
3 ден – яденето трябва да е до 725 калории - 9% протеини, 44% мазнини и 47% въглехидрати.
4 ден - Дневното ви меню трябва да е 725 калории - 9% протеини, 44% мазнини и 47% въглехидрати.
5 ден - Дневното ви меню трябва да е по-малко от 725 калории - 9% протеини, 44% мазнини и 47% въглехидрати.
Добрата ноевина е, че през останалите 25 дни може да ядете всичко, което по принцип хапвате при нормално хранене – както полезните, така и вредните неща. Участниците в експеримента са залагали на зеленчукова супа и билков чай.
Според един от авторите на проучването - Валтер Лонго, този режим е като рестарт за човешкото тяло чрез изчистване на недействащите клетки и регенерирането на нови