Любо Ганев: Завръщането във Варна е празник

Този дом на отбора има модерен облик

„Всяко завръщане във Варна на този отбор е празник. Гостите се потят двойно повече, въпреки че вентилацията е добра! - коментира в свой стил Любо Ганев победата на волейболистите в първия ден. - Радващото е, че този дом на отбора ни вече има модерен облик.

Имаме пълна промяна, за което можем да благодарим на спортното министерство и държавата. Обещаха след ремонта да не познаем „Двореца на спорта” и – факт, така стана! Но най-важното е, че като имаме модерни зали и стадиони, имаме и жив спорт.
И не е само Варна – на нови арени се радват Пловдив, Ботевград, Русе, скоро ще има и в Плевен и Сливница... А в София от години се радваме на „Арена Армеец”. На нея й липсва само едно – медал от европейското по волейбол и се надявам през октомври този минус да стане плюс!

Да, дочакахме държавата да обърне поглед към спорта, както се случва в последните 6-7 години. Приемаме европейско по волейбол, финали на световна лига...
Имаме премиер, отворен и отдаден на спорта и трябва да използваме максимално това и да го оценяваме по достойнство.

Аз също имам стратегия за помагане на волейбола с осигуряване на топки и екипировка за клубовете. Защото като има зала, екипи и топки, на един клуб не му трябва много повече.“