"Севт III-ти" наместо "дупката" в Казанлък

Животът

06-07-2015, 15:58

Снимка:

peika.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Културно-информациненият център на открито ще е готов до месец

Във финален етап на изграждане е Културно-информационен център на открито "Севт III–ти" в Казанлък. Не по-късно от края на месец август трябва да приключат дейностите по реализацията му на практика, информира арх. Ивелин Недялков, главен архитект на община Казанлък.

С този Културно-информационен център в града ще се оформи привлекателна зона за обществени и културни дейности под открито небе, като заедно с това се популяризира и рекламира богатата история и забележителностите на Казанлък и района.
Като продължение на централния парк от площад "Севтополис" на север, който граничи с основни търговски улици, Културно-информационен център на открито "Севт III–ти" ще се влее естествено в градската среда, коментира арх. Недялков и припомни, че тази част от централното градско пространство е била популярна сред казанлъчани през последните 40 години като "дупката“.

Община Казанлък осъществява проекта с намерението да има един уникален Културно-информационен център под открито небе, в който акцентът са двата символа на града – тракийското наследство и маслодайната роза.