Жълт код за опасни горещини в 23 области в сряда

Животът

08-07-2015, 00:03

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Става все по-горещо!

Жегата натисна Плевен, утре ще е още по-горещо

На Североизток по поносимо

Жълт код за опасно високи температури е обявен в 23 области в страната за сряда, 8 юли, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.Очакваните температури ще са в интервал между 33 и 38 градуса. Горещата вълна ще обхване всички областни от Западна и Централна България. Изключение правят областите в Източна България – Добрич, Варна, Бургас, Шумен, Търговище.
Вятърът временно ще се ориентира от югоизток и ще бъде слаб. В планините ще е слънчево, след обяд на места с незначителна купеста облачност. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток.
По Черноморието ще бъде слънчево и топло. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 23°-25°.
Заради високите температури Столичната община организира раздаване на минерална вода, съобщиха от пресцентъра ѝ. От 12,00 ч. минерална вода ще бъде раздавана на два пункта. Те са пред езерото „Ариана“ на Орлов мост и на площад „Света Неделя“.
На 9 и 10 юли от 12,00 ч. ще се раздава вода и пред Женския пазар на ул. „Екзарх Йосиф“ и ул. „Стефан Стамболов“.
Минералната вода ще се раздава до изчерпване на количеството.