Търсят спасители за пет неохраняеми морски плажа

Обявена е обществена поръчка

Областният управител на област Добрич е обявил обществена поръчка за организиране и извършване на водноспасителна дейност на територията на неохраняеми морски плажове, съобщава БТА. Посочени са пет плажа на територията на областта, за които няма договори за концесия или наем. Поръчката е за пет спасителни поста, разположени на плажните ивици "Русалка /"Голям плаж"/ в община Каварна, за "Шабленска тузла - къмпинг "Добруджа", "Шабленска тузла- къмпинг "Добруджа" / пред Ресторант " Тополи "/ и къмпинг "Космос" на територията на община Шабла, както и за плаж "Фиш-фиш нов" в община Балчик.
Прогнозната стойност на поръчката е 65 000 лева.
Областният съвет на БЧК в Добрич ще кандидатства, като има възможност да осигури десет спасители, както и още двама за смени, с които да обслужват посочените плажове, съобщи директорът му д-р Артюн Еринозов.
През лятото на 2014 г. БЧК имаше договор с областната администрация в Добрич за водно-спасителна дейност на пет плажни ивици. Област Добрич бе първата в страната, където се реализира проект по инициатива на МРРБ, като държавата пое финансирането на водно-спасителната дейност на неохраняеми плажове.