Изпълняват политическа поръчка, заяви Костов след разпита

Той днес е дал показания по две досъдебни производства

Това, което правят в момента, е да изпълняват политическа поръчка. Това каза Иван Костов на излизане от следствието, където бе разпитан като свидетел, предаде БГНЕС.

"25 години вкъщи един огромен плик е пълен с призовки за разкарване на мен и моето семейство по такива инициативи на прокуратурата. 25 години различни главни прокурори са се пробвали да ме обвиняват вербално за какво ли не. Нито едно от тези неща не е стигнало до съд. Никога не е повдигано срещу мен, дори предварително производство. Аз мисля, че е крайно време наистина да има съдебна реформа, за да спре това безчинство, което става тук", каза Костов.

На излизане от следствието Костов каза, че се е обърнал към наблюдаващите прокурори Гешев, Стоянов и Ганчева, на които не чул малките имена, да покажат пред медиите този договор, за който се твърди, че е предоговорен. "Ако не могат да го покажат и ако такъв не съществува, да опровергаят, защото те са прокуратура не на някой, а на всички".

В 10 ч. тази сутрин Иван Костов дойде в столичното следствие, за да бъде разпитан като свидетел. Той не бе многословен на влизане, но потвърди, че е призован като свидетел.

Костов бе попитан дали ще обясни как е договорил договора си в КТБ от преференциален в обикновен. "Точно това ще накарам да дойдат да ви го обяснят. Те трябва да ви го обяснят, защото те твърдят, че е така", каза Костов.

Той днес е дал показания по две досъдебни производства – за преференциалната лихва, предоставена му от Корпоративна търговска банка (КТБ) и за това как неговата Лаборатория за управление на риска е получавала пари от банката. Очаквайте подробности.