ЦИК с разяснителна кампания в Добрич

Мисия Добрич

08-07-2015, 12:28

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ЦИК проведе разяснителна среща за изборите в Русе

Удостоверения за гласуване на друго място няма да се издават

Заместник-председателят на Централната избирателна комисия Мария Мусорлиева и членовете на комисията Йорданка Ганчева и Георги Баханов се срещнаха днес с представители на областна администрация и общините от Добричка област, които ще съдействат по време на предизборната кампания.  Срещата се състоя в зала „Европа” на областна администрация и бе водена от зам. – областния управител Йордан Йорданов.

Според Мария Мусорлиева целта на разяснителната кампания е да запознаят представителите на администрацията, ангажирана с организационно-техническата подготовка на изборите, с важни моменти в подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове. Техническите екипи на общините са били предупредени да дават дежурства в почивните дни във връзка с подаване на заявления за гласуване.

Представителите на ЦИК определиха предстоящите местни избори за кметове, общински съветници и кметове на кметства като едни от най-тежките, имайки предвид, освен преференциалното гласуване и провеждането на референдум. Те напомниха на избирателите  след излизане на списъците — 60 дни преди изборите да си проверят регистрацията и ако не фигурират да подадат заявление до общината. 

Важното за тези избори е, че удостоверения за гласуване на друго място няма да се издават.  Студентите и учениците с право на глас ще гласуват по настоящ или по постоянен адрес. Те ще бъдат освобождавани ден преди изборите, в изборния ден и ден след тях. 

От ЦИК призоваха всеки избирател да се информира от сайта на комисията, който се обновява всеки ден, там ще намерят и клиповете с разяснения за гласуване.

Срещи се провеждат на територията на цялата страна, като те преминават под мотото „По-близко до избирателите”. Утре този екип от ЦИК ще направи разяснения пред варненци.