Парламентът с кворум от втория опит

Политика

09-07-2015, 10:31

Снимка:

parliament.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Без кворум в НС, правят повторен опит

Депутатите ще гласуване на второ четене на промените в Закона за гражданската регистрация

Топлото време и може би аварията в столичното метро затрудни работата на Народното събрание. Тази сутрин депутатите не можаха да се съберат необходимия кворум, което им осигури и време за кафе.

В 9.00 часа, когато по принцип трябва да започне работата на парламента, за присъствие в пленарна зала се регистрираха 107 народни избраници. 

Затруднената работа видимо не притесни председателя на парламента Цецка Цачева, която спокойно обяви: „Следваща регистрация след 15 минути".

Вторият опит за събиране на кворума донесе късмет на управляващите и парламентът успя да започне работа. След 15-минутна почивка, бързо кафе за някои и бързо пристигане на работа за други, за присъствие в пленарна зала се регистрираха 136 народни представители.

Така Народното събрание започна работа и се захвана с разглеждане и гласуване на второ четене на промените в Закона за гражданската регистрация. Вчера депутатите приеха окончателно спирането с много адресни регистрации на едно място, което бе посочено като предизборно преселение.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"