Заподозряха насилствена българизация на гръцкото общество

Свят

09-07-2015, 13:45

Снимка:

vseovsem.ru

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Атина вижда "заговор" в липсата на споразумение с кредиторите

Гърция видя “заговор“ в липсата на споразумение с кредиторите. Всички очакват последния ход на Ципрас – в еврозоната или вън от нея. Тази вечер отново се организират демонстрации "Оставаме в Европа“.
Заместник-председателят на гръцкия парламент Алексис Митропулос видя заговор от страна на кредиторите, за да унижат Гърция и да сплашат държавите-колонии извън еврозоната. Той заяви пред гръцка телевизия, че планът е насилствена българизация на гръцкото общество.

Гръцката статистическа служба "Елстат" информира, че на риск от бедност са изложени 37% от гърците, а тази тенденция непрекъснато расте в последните пет години.

Правителството удължи банковата ваканция до края на седмицата с ограничението от 60 евро на ден в брой. Днес пенсионерите отново се наредиха на опашка за поредните 120 евро от пенсиите.

"Дойде часът на Ципрас“, коментират медиите. Атина внесе официално искане за нова тригодишна програма и спасителен заем.

Хотелиерите от островите съобщават, че движението на туристите от чужбина не отбелязва драматичен спад, но гърците масово отказват резервации. От туристическия бранш се страхуват, че ако проблемът с банките продължи дълго време, то може да се появи липса на стоки. За сега това не се наблюдава.

Брокерите съобщават, че тази година продажбите на крайморски вили за руските граждани са се увеличили двойно, като интересът непрекъснато расте.