Наш туроператор провали почивката на 31 ученици в Испания

Децата са от Националната финансово-стопанска гимназия в столицата

Български туроператор провали екскурзията на 31 ученици в Испания. Децата са ученици на Националната финансово-стопанска гимназия в столицата. Заместник-директорката на училището Хриси Войнова съобщи пред Дарик, че туроператорската фирма „Гъливер травел" и преди е организирала турове с училището, но досега проблеми не е имало. Тя уточни, че фирмата е и в списъците на Регионалният инспекторат по образование. По думите й учениците са спали в хотели с по-ниски звезди от тези, които са записани в договора с туроператора. Ирена Гришева от „Гъливер Травел", пък заяви, че проблемът е заради неуредици между българския туроператор и испанските им партньори, но плащанията вече са направени и екскурзията ще протече по план.

По думите на Хриси Войнова туроператорът е в списъка на лицензираните от Инспектората по образование агенции.

„И друг път са ползвали този туроператор. Това, което разбрахме допълнително, е, че са спали в хотели, които предварително не са били договорени, а някакви други. Били са с по-малко звезди. Сега всички са нахранени и чакат да се изчистят финансовите отношения с хотела. Маршрутът е много дълъг. Трябва да имат 9 нощувки, 4 вече са спали", каза Войнова.
Според Ирена Гришева проблемът е заради неуредици между българския туроператор и испанските им партньори:

„Пътуването ще си го осъществят, както е предвидено. Сега пред офиса ме чакат родители. Отивам да им покажа резервациите и платежните за всички хотели. Това до момента се случи, защото с испанския партньор имахме недоразумения. Много съжалявам за случилото се. Всички нощувки сме ги осигурили ние. Мога да гарантирам, че повече проблеми няма да има", допълни Гришева.