Новите очила Google Glass ще разтоварят очите

Животът

09-07-2015, 14:41

Снимка:

Stephen Lam

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Google Glasses: очила, с които да сърфираш в мрежата

Предвижда се захранване на устройството и от външна батерия

Google работи усилено по нов модел на очилата с допълнена реалност – проект, който бе преосмислен сериозно от компанията.

Подобрените очила Google Glass Enterprise Edition би трябвало да облекчат работата на строители, оператори, електро-монтажисти и други професионалисти, пише technews.bg.

Според публикация на 9to5Google, очилата ще имат по-голяма призма и освен това ще могат да се захранват от външна батерия.

Увеличената призма показва картината по-близо до централната ос на зрението и така разтоварва очите, тъй като на потребителя няма да се налага да движи непрекъснато очната ябълка нагоре и надолу, за да следи добавеното изображение.

Като цяло, новите прототипи на Google Glass са проектирани с идеята за повече комфорт при използване. Първите потребители на очилата в рамките на програмата за тестване Glass Explorer често се оплакваха от сериозно натоварване на очите и Google иска да отстрани този проблем.

В допълнение, новите умни очила разчитат на по-производителен процесор Intel Atom. Моделът на чипа не се уточнява, но вече е известно, че той ще работи на по-висока тактова честота, в сравнение с процесорите в някои смарт часовници под управление на Android Wear.

Основното нововъведение в Google Glass е възможността за захранване от външна батерия. Google е добавил тази опция, тъй като се стреми да разшири сферата на приложение на очилата – например по време на път, когато няма наблизо електрически контакт.

Миналата седмица стана ясно, че Федералната комисия по комуникации на САЩ сертифицира неизвестно устройство на Google с маркировка A4R-GG1. То има Bluetooth и Wi-Fi модули с поддръжка на диапазони 2,4 и 5 GHz. Прототипите на Google Glass Enterprise Edition също работят в диапазона 5 GHz за предаване на качествен видео сигнал, което предполага, че FCC сертифицира именно новите умни очила.