Рязък обрат в решението на общинарите за стадион "Пловдив"

Животът

09-07-2015, 17:17

Снимка:

skyscrapercity.com

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Офертата за 20 млн. държавна помощ за доизграждане нарасна на 185

Изненадващо решение за искане на 185 милиона лева от държавата за доизграждането на стадион "Пловдив" гласуваха на днешната си сесия общинските съветници, съобщи Дарик. Това стана по време на дебатите по предложение на Слави Георгиев от Патриотичния фронт за искане на 20 милиона лева от държавата за довършване на стадиона.

При последвалите разгорещени дебати бившият международен футболен съдия Атанас Узунов от ГЕРБ даде примери за стадиони в държави от бившия социалистически блок, чиято цена за изграждане или реконструкция е между 100 и 250 милиона евро.

Изненадващо и за първи път от началото на мандата думата взе общинският съветник от ГЕРБ Емил Русинов, който предложи да бъдат поискани 185 милиона лева от държавата. Първоначално идеята му бе приета с насмешка, но според правилника на местния парламент, тя трябваше да бъде гласувана и бе приета от 31 общински съветници, като единствено Слави Георгиев гласува "против“. Мотивът му бе, че живее в България и за него това би било кражба.

Така се стигна до окончателно гласуване на предложението му да се поискат 20 милиона лева, но вече с приетата поправка за 185 милиона лева. И при второто гласуване всички бяха единодушно "за“.