Жертвите на полицаите-биячи проговарят

Битите младежи не вярвали, че ще има ефект, ако се оплачат

Младежите, които бяха бити при полицейски арест, проговориха пред Нова телевизия. Клипчето с акцията по задържането на Веселина и Александър в центъра на София бе излъчено в "Господари на ефира" в понеделник вечер. Два дни по-късно МВР отстрани четирима служители от Първо РПУ, чиито неправомерни действия бяха заснети от анонимен очевидец на случилото се.

„Почерпихме се, пихме по няколко бири. След това тръгнах да я изпращам към тях, но се скарахме за някакви глупости”, разказва Александър Грошанов.

Караницата се оказала шумна и будни граждани повикали полиция на ул. "13 март". На сигнала се отзовават двама полицаи от Първо РПУ, легитимират се и искат документите на Александър и Веселина. Момичето обаче отказва да си даде личната карта.

„Единият полицай ме дръпна за ръката, аз се ядосах много и му казах, че няма да му я дам”, разказа Веселина Китова.

„Полицаят, който ме държеше, явно за да млъкна, ми удари шамар. Удари ме и в корема. След това те я блъскаха в колата, даже са задейства алармата”, допълва разказа Александър.

Веселина споделя, че все още има белег от белезниците. Имала е синка по лицето, прибрала се е вкъщи със скъсани дрехи и чанта.

След това историята продължава:

"Вкараха ме в стаята и започнаха да ме питат: Ти на нашите колеги ли ще се отваряш? Получих няколко ритника, няколко шамара”, допълва Александър.

И двамата с Веселина са категорични, че с нищо не са провокирали агресията на полицаите.

Двамата обясняват, че не са предприели действия, защото не са вярвали, че някой ще направи нещо в случая.

„Нашата дума срещу тяхната. Те са закона и са безнаказани – колят и бесят, а ние сме някакви обикновени граждани, които са сгрешили в дадената нощ. Но това не е начинът”, казва Александър.