Прокуратурата започна разследване срещу полицаите, били двойка в столицата

Униформените насилници са Василен Иванов, Борислав Кютински, Ник Николаев и Димитър Тръпчев

От Софийска районна прокуратура образуваха наказателно производство и започна разследване срещу четиримата полицаи, ритали момиче при ареста му. В четвъртък участниците в среднощната акция, които прилагат ненужна сила и обиди към момиче при ареста му, бяха временно отстранени от работа.

Вътрешна проверка в МВР установила, че Василен Иванов, Борислав Кютински, Ник Николаев и Димитър Тръпчев са полицаите, които превишават правата си по време на проверка.

Припомняме, преди дни до медийното пространство достигна видеоклип от декември 2014 г. на който личи, че са причинили леки телесни повреди на двама младежи - Веселина Китова и Александър Грошанов.

Припомняме също, че премиерът Бойко Борисов призова вътрешния министър Румяна Бъчварова да уволни участниците в тази акция, защото уронват престижа на полицията.

Разследването е възложено на следовател от отдел "Следствен" към Софийската градска прокуратура, като първоначално определеният срок за неговото провеждане е двумесечен.

В хода на проведената в кратки срокове предварителна проверка от органите на СДВР са събрани достатъчно данни, че при извършената полицейска проверка и последвалото я задържане на Китова и Грошанов на 19.12.2014 г. разследваните полицейски служители са превишили служебните си правомощия и употребената от тях сила е надскочила необходимите предели.