Туристи учат занаяти и изкуства в Банско

Предстоят"пресукуване” на вълна и "везане” на гоблени

Представянето на занаятите в рамките на организираните от община Банско в активния летен сезон културни вечери „Традиции и изкуство” продължава. Досега в Посетителско-информационния център в курорта бяха показани техники за дърворезба и плетене на шушони с активното участие на бабите от Пенсионерски клуб – Банско и дърворезбаря Николай Кулин.

Паралелно с демонстрациите на местни занаяти и традиционни изкуства всяка седмица гостуват изложби на местни автори. Бе представена изложба на дървопластика – свободни конструкции от дърво, изразяващи любовта на автора Константин Икономов към природата чрез необичайната красота на дървените пластики и необработени елементи.

Днес предстоят представяния по „пресукуване” на вълна и „везане” на гоблени. Ще бъдат изложени също авторски картини живопис на художника Атанас Лилов, а в края на месец юли – изложба на свещници, изработени от естествени материали от Константин Икономов „Светилници”.

В рамките на програмата гостите на Банско ще имат възможност да се запишат също на урок по танци и да се включат в еднодневни турове до археологически комплекс „Св. Никола” и крепостта „Ситан Кале”.zanaqti-001