Най-красивите котки ще се състезават за Купата на Балканите

Добрич Лайф

11-07-2015, 11:08

Снимка:

felinologybg.com

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Mогат да участват дори собственици на домашни любимци, които не притежават сертификати за родословие

180 котки ще участват в Mеждународна лицензирана изложба в курорта Албена днес и утре. Част от тях идват от чужбина - Русия, Украйна, Румъния, Гърция, Сърбия и Турция. Животните ще бъдат оценявани от съдии от България, Русия и Румъния.
В изложба могат да вземат участие дори собственици на домашни любимци, които не притежават сертификати за родословие, предаде Topnovini.bg. Пред тях се открива уникалният шанс да получат експериментално родословие, в което котката, която притежават, ще бъде вписана като първо поколение. Това може да се случи след като експертите преценят дали домашният любимец притежава присъщите характеристики на своята порода.
На всички изложби на WCF се провеждат WCF-рингове - за възрастни котки, за кастрирани котки и за малки котенца. Котките се оценяват заедно по време на ринга, независимо от тяхната порода, цвят, клас и пол, като съдията награждава от 1 до 10 място. В края на деня на всяка изложба се провежда Best in Show. Това е ревю на котките, които са били избрани предварително през деня от съдиите. Всеки съдия е излъчил от всяка породна категория определени котки, които имат право да се състезават по нататък в Best in Show. Победителите получават купи и награди от спонсорите на събитието.
На 12 юли ще бъде връчена наградата за Конкурс "Купа на Балканите". В конкурса ще се представят участници от различни държави - Украйна, Румъния, Русия, Сърбия, Гърция и Турция.
По време на изложбата ще се проведе конкурс/лотария, свързана с реклама на домашните любимци. Каним всички собственици и развъдници да се включат, като подготвят рекламни материали със снимки на техните котки. Това могат да бъдат календари, ключодържатели, химикали и др. За повече информация, обърнете се към клуба.