Готвачът на Руската Дума върти вкусотии в Слънчев бряг

Любимите му специалитетите са пиле с горски гъби и самоковска запеканка

Майстор-готвач, който е приготвял деликатесни блюда за депутатите от Руската Дума, е новата кулинарна сензация в Слънчев бряг. От този сезон майстор Станислав Каймаканов върти уникални вкусотии в ресторант на Южния плаж, пише Дарик. Той лично приготвя повечето от блюдата и държи да инспектира всяко ястие, преди да бъде сервирано. Каймаканов е работил четири години в московски ресторант, който се намира в депутатския квартал и е изхранвал повечето от избраниците в Руската Дума. Освен в руската столица той е въртял гозби и в известен ресторант в Мадрид.

У нас майсторът залага на традиционната българска кухня. Сред любимите му специалитетите са пиле с горски гъби и самоковска запеканка, която се сервира само на южния плаж

Вкусните специалитети са хит не само сред чуждите туристи, но и сред родните звезди. Фолкпевицата Софи Маринова опита преди дни калкан на скара. Сред постоянните клиенти са Преслава, Валери Божинов и вратаря на "Славия" Георги Петков, които са фенове на скарата и барбекюто.