Колажи плашат с Костов, Протестна мрежа, десните и съдебната реформа

Политика

13-07-2015, 16:30

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Плакатите се появиха в София и Варна

Плакати срещу съдебната реформа, протестна мрежа и десните като цяло се появиха в София и Варна.

Акцент в посланията и визията на агитматериалите е Иван Костов. Добре показани са още ликовете на правосъдния министър Христо Иванов, съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев, Иво Прокопиев, здравния министър Петър Москов, представителите на "Протестна мрежа" Антоанета Цонева и Антон Генов.

Колажът е озаглавен "#ПСИХО десни".

На плаката пише: "Где бяхте вчера вий, герои днешни? Когато бащицата ви Костов разпродаде България... Когато подари на безценица "Лукойл", "Кремиковци", БГА "Балкан"... Когато трупаше тлъсти лихви от КТБ".

Атаката продължава с думите: "Вие довършвате неговото дело. Довършвате страната ни. Унищожавате българския съд".

С бяло, зелено и червено е изписано: "Няма да стане! Няма да се продадем! България не е филиал на "Америка за България".

От плакатите и социалните мрежи не става ясно кой стои зад тях и чие е мнението, изразено чрез надписите.

Лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок коментира плакатите чрез профила си във фейсбук. Коментарът му е кратък и гласи: "А вчера двама миньори от Мадан ме попитаха буквално: "Господин Кънев, какво правим, ако реформата не мине? Ако не правим държава, какво правим?!".

Кратък коментар в социалната мрежа е направила и Антоанета Цонева. "СТРАХ - плакатното психо продължение на ПИК - надпишете #КОЙ го издава, мишки", е написала Цонева.

В същото време във фейсбук се организира протест под надслов "Протест за #ОСТАВКА на главния прокурор и подкрепа на Правосъдната реформа". Той ще се състои утре, 14 юли, в 18.00 часа пред Съдебната палата.