Крадлива чайка засне океана от високо и си направи селфи (ВИДЕО)

За щастие собственикът на камерата успял да си я върне и публикува кадрите на летящият оператор

Морска чайка заснет видео на брега на Атлантическия океан, след като открадна камерата на турист от Германия на испанския остров Сиес. В края на авторските снимки птицата си направи и селфи заставайки сама в кадър.

За интересната ситуация разказа The Daily Mirror, след като видеото на чайката оператор бе публикувано в  YouTube. Туристът Мартин Лозано решил да улови срещната на площадка за наблюдение чайка, която му се сторила смешна.

Мартин оставя камерата на парапета пред чайката и тогава птицата показва, че и тя иска да стане оператор, бързо грабва снимачната техника и излита. За малко чайката лети и успява да заснеме уникални кадри на скалистото атлантическо крайбрежие, които според Лозано, се оказват по-ефектни от неговите.

След кратък полет птицата се завръща на платформата за наблюдение и туристът успява да вземе фотоапарата си обратно.

Представителите на фауната не за първи път се опитват да овладеят фото и видео техниката. По рано през юни в Бали дългоопашат макак си хареса GoPro камерата на британски туристи и си направи автопортрет. Миналата година слон се засне сам на смартфон в английски сафари парк, с хобота си животното докосна екрана на телефона и несъзнателно си направи селфи.