Лукарски разпореди проверка във "ВМЗ-Сопот"

Новините

14-07-2015, 17:08

Снимка:

Архив/Bulgaria.utre.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Синдикатите на ВМЗ Сопот ще излизат на палатков лагер

Тя включва и повдигнатите от синдикалистите въпроси

Във "ВМЗ-Сопот" започва проверка, разпоредена от министъра на икономиката Бодижар Лукарски. Той очаква новото ръководство да му представи и доклад за дейността на предприятието, както и информация за новата организационно-управленска структура на дружеството.

В момента във "ВМЗ-Сопот“ се извършват ревизии на складовите наличности и документацията на предприятието, съобщават от министерството. Поради големия обем и сложност на подлежащите на проверка обекти и документи е поискана и допълнителна външна експертиза.

В разпоредената от министър Лукарски проверка са включени и всички въпроси, поставени в разпространеното вчера писмо на синдикалната секция на КТ "Подкрепа“ при "ВМЗ-Сопот“, относно възстановяването на дейността на площадката в Иганово след инцидентите. От Министерството на икономиката съобщават, че при тях никога не е била докладвана "програма на бившия изпълнителен директор Иван Стоенчев за заработване в пълен капацитет на площадката в Иганово“, за която съобщават синдикалистите.

Предприемат се всички необходими действия за възстановяване на нормалната работа в предприятието и изпълнението на сключените договори, съобщават от ведомството. Оттам допълват, че трудовите възнаграждения на работещите в предприятието се изплащат редовно.

Вчера КТ "Подкрепа” във "ВМЗ-Сопот" поиска оставката на Борда на директорите и готви нови протести, този път пред Министерството на икономиката. Заплаши и с палатков лагер.

Председателят на синдиката в оръжейницата Димитър Атанасов обясни, че има договори за изпълнение и много работа, а нещата във ВМЗ не вървят на добре. Повече от месец и половина новият борд не направи нищо, за да се подобрят нещата в дружеството, затова искаме оставката им, подчерта Атанасов.