Убиец, мъчил баба си до смърт, влиза в съда

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Сотир Атанасов от Благоевград

Окръжна прокуратура Благоевград внесе обвинителен акт срещу Сотир Атанасов за това, че в благоевградския квартал ”Струмско” умишлено е умъртвил 87-годишната си баба Митра Йотова, информира struma.com. Вследствие на нанесения побой върху възрастната жена на 10.12.2014 г., около 01.00 ч. (удари с ръце в областта на лицето и крайниците, както и стискане в областта на лицето, шията и крайниците, като в резултат на стискането в областта на шията е причинил шийна травма – счупване на върха на рогчето на подезичната кост вдясно, довело до дихателна недостатъчност на пострадалата), пострадалата починала на следващия ден.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата - от нанасянето на побоя до настъпването на смъртта жената в продължение на денонощие е била със затруднено дишане, довело до развитие на тежък мозъчен оток с вклиняване на малко-мозъчните тонзили и притискане на центъра на дишане в продълговатия мозък.

Жестокостта продължила с нанасяне систематично и последователно на множество удари с ръце по лицето, шията и крайниците на пострадалата, директен натиск с пръстите - хващането и силно стискане в областта на шията на пострадалата, като за да не се оплаче на близките си обвиняемият е искал да извади езика на пострадалата. За избегне това, той прибегнал до това да дърпа езика на баба си.