11 гръцки острова в момента се продават много изгодно

Свят

15-07-2015, 08:04

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Цената на някои е по-ниска от исканата за луксозна къща в Лондон

Гърция разполага с между 1,200 и 6,000 острова, според различните оценки, и няма точен отговор колко от тях са собственост на гръцкото правителство.

Една дузина от островите са обявени за продажба от частни лица. Ако правителството на Гърция е толкова отчаяно, може да последва примера им и да продаде някои от държавните острови, за да събере 50-те милиарда евро и умири кредиторите си, пише изданието BusinessInsider.

В сайта Private Islands Online някои от гръцките острови се продават за едва 3 милиона евро - сума, която едва ли би била достатъчна за къща в по-луксозните части на Лондон.

Ето кои са най-евтините острови в южната ни съседка, които в момента се предлагат за продан:

11. Остров Омфори - 50 милиона евро
Намира се в Йонийско море. Частично застроен. Площта му е 4,5 милиона кв. м
На този остров има една-единствена сграда. Все пак има разрешение за строеж върху 20% от острова.
Според Private Islands Online, ако купувачът може да докаже, че е добра инвестиция да се изградят повече имоти на острова, гръцкото правителство вероятно ще даде разрешение за допълнително строителство.

10. Остров Дулихиум - 40 милиона евро
Островът се намира в Йонийско море и не е застроен. Площта му е 5,4 милиона кв. м
Това е най-големият частен остров в Гърция, който се продава в момента. Най-високата точка на острова е на 250 метра надморска височина и има около 4000 маслинови дръвчета, храсти и храсти джуджета. Не е застроен, но предлага възможност някой да го превърне в луксозен хотелски курорт.

9. Северноегейски остров - 35 милиона евро
Островът не е застроен. Площта му е 348,029 кв. м
На половин час от Атина с моторна лодка. Редица международни предприемачи вече проявяват интерес, според Private Islands Online, заради близостта до гръцката столица.

8. Св. Томас - 15 милиона евро
Намира се в Сароническия залив и не е застроен. Площта му е 1,214,057 кв. м
Островът е едва на 20 минути път от Коринт и на 45 минути от Атина.

7. Остров Нафсика - 6.9 милиона евро
Намира се в Йонийско море и не е застроен. Площта му е 4,997,868 кв. м
Наскоро островът беше продаден, но все още присъства на сайта на Private Islands Online. Този планински остров е едно от последните незастроени места в Йонийско море и подслонява заливи, три големи естествени пристанища и високи точки с 360-градусови изгледи.

6. Остров Кардиотиса - 6.5 милиона евро
Намира се в Егейско море. Не е застроен. Площта му е 1,133,120 кв. м
Този голям къс земя в средата на Егейско море има невероятни транспортни връзки и е считан за перфектно място за настройка на уреди за плаване, гмуркане и други спортове.
Private Islands Online отбелязва, че островът е между Фолегандрос и Сикинос, които са на по-малко от 10 минути разстояние с бърза моторна лодка.

5. Нисос София - 5.5 милиона евро
Разположен е в Йонийско море и не е застроен. Площта му е 176,000 кв. м
Островът е собственост на частно лице и е бил обявен за Рамсарско място, което означава че е зона с международно значение. Това означава, че се гарантира високо ниво на уединеност в областта, защото се ограничава плаването на обикновени лодки във водите около него.

4. Остров Китнос - 5 милиона евро
Обграден е от Егейско море и е застроен. Площта му е 191,182 кв. м
Това място е едва на час от Атина с лодка и вече е населено с 20-25 малки живописни къщурки. Островът е под наем, което означава, че наемът за земята трябва да се плаща на собственика на земята.

3. Остров Строгило - 4.5 милиона евро
Намира се в Додеканес. Не е застроен, а площта му е 218,530 кв. м
В непосредствена близост е до известния остров Маратос в Егейско море. Въпреки че островът не е застроен, Private Islands Online отбелязва, че водата може да бъде годна за пиене след малко филтриране и може да се снабдява с електричество от Маратос, където има изградена електрическа мрежа.

2. Остров Гайя - 3 милиона евро
Намира се в Йонийско море. Донякъде е застроен, а площта му е 174,014 кв. м
От Private Islands Online е наречен „игрището на милионерите" заради ясното притежание от частна компания, която има одобрение да построи 6 вили и разрешение да го подраздели на 6 парцела. Регионът се хвали с идеални условия за водни спортове, плаване, риболов, гмуркане в дълбоки води и плуване.

1. Полуостров Лихнари - 3 милиона евро
Намира се на 10 минути западно от Коринт. Не е застроен. Площта му е 384,451 кв. м
Изглежда собствениците искат да го продадат бързо, защото цената му наскоро намалява наполовина. Има няколко луксозни имота на острова, както и прясна вода, път и много маслинови дръвчета.