"Последната нощ на Апостола" - тази вечер в Добрич

Добрич Лайф

15-07-2015, 09:19

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Българе” с премиера на „Последната нощ на Апостола”

Един спектакъл по идея на продуцента, режисьора и хореографа на ансамбъл „Българе" Христо Димитров и актьора Димитър Селенски

Национален фолклорен ансамбъл „Българе" ще представи в Добрич най-новия си спектакъл „Последната нощ на Апостола". Създаден по идея на продуцента, режисьора и хореографа на ансамбъл „Българе" Христо Димитров и актьора Димитър Селенски, спектакълът показва една различна гледна точка за величието и падението, за жертвоготовността и предателството, съизмерени с всеотдайното дело на Васил Левски.

Сценичната адаптация на текстовете е дело на актьора Димитър Селенски, режисурата е на Христо Димитров и Димитър Селенски, а хореографията - на Христо Димитров.

Първоначално замислен като събитиен спектакъл по конкретен повод, "Последната нощ на Апостола" бе представен за първи път на 19 февруари миналата година пред столичната публика. На 3 март той бе игран в Севлиево, после на сцените в Плевен, Стара Загора, Созопол, на първия събор „Войводска среща" в Жеравна, в Русе, Пловдив и през настоящата година в Самоков, Левски, Челопеч, Ямбол, Враца, Габрово и Сливен. Добрич е шестнадесетият град, където спектакълът ще бъде представен. Началото е от 20.30 часа на сцената на Летния театър.

Представлението е под патронажа на кмета на града Детелина Николова и е посветено на 178-ата годишнина от рождението на Васил Левски, която отбелязваме на 18 юли. Билети могат да се закупят на касата пред читалище "Йордан Йовков". На спектакъла не се допускат деца под 10-годишна възраст.