Родни звезди боядисват пешеходна пътека в Бургас

Бургас Лайф

15-07-2015, 10:04

Автор:

Svetlina12

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шофьор блъсна момиче на пешеходна пътека и избяга

Кметът Николов, заедно с Тони Димитрова, Михаела Филева и Били Хлапето ще станат днес част от инициативата

Тони Димитрова, Михаела Филева, Били Хлапето и Ice Cream боядисват пешеходна пътека в Бургас. Това ще се случи в рамките на кампанията "Дайте път на зебрата". "Дайте път на зебрата" е социално отговорната кампания, с която БГ Радио и Провидент Файненшъл България насърчават безопасното шофиране в страната. Тя осигури нова пешеходна пътека на натоварения варненски булевард „Приморски" през месец юни. 
Днес, точно в 10 сутринта, в град Бургас любимите звезди на България - Тони Димитрова – носителката на тазгодишната награда на БГ Радио за БГ Вдъхновение „Ана Мария Тонкова“, Михаела Филева, Били Хлапето, Ice Cream, кметът на град Бургас Димитър Николов и представители на Провидент ще освежат още една пешеходна пътека тип „зебра“ с много желание и собствените си ръце. Пешеходната пътека се намира на ул. „Христо Ботев“ до пресечката с ул. „Македония. 
Всички почитатели на родните звезди могат да се включат в акцията и да видят на място как любимците им работят за обезопасяването на натоварените улици в страната като боядисват със специална техника новата бургаска „зебра“. 
Организаторите са подготвили и специална пътна табела със знака на кампанията, която да напомня на всички шофьори, преминаващи през кръстовището да дават път на зебрата и пресичащите по нея хора. Целта на кампанията е да се фокусира върху масовото неспазване на предимството на пешеходните пътеки и да се наблегне колко важно е да сме толерантни и внимателни на пътя. БГ Радио напомня на слушателите си и на всички участници в движението необходимостта от взаимно познаване и разбиране на правата и задълженията на пешеходците и автомобилните водачи при наличие на пешеходна пътека. Статистиката показва, че голямата част от злополуките са по вина на шофьорите, несъобразена и превишена скорост, отнемане предимство на пешеходци, като по-често вината е взаимна – неправилно пресичане на пътното платно от пешеходеца, съчетано с несъобразена скорост на водача.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"