Фестивал "Морски изгреви Джулая" в Ахтопол

Животът

15-07-2015, 12:32

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-свежият морски фест на Южното Черноморие от 17 юли в Царево

Практиките за медитация и всички останали прояви ще се при вход свободен

Второто издание на ахтополския Фестивал на изкуствата, духовните практики, здравето и красотата ще се проведе от 18 до 24 юли.

"Фестивалът „Морски изгреви Джулая" ще посреща всяка сутрин излизащото от морето Слънце. На високия бряг до гръцкото училище или на величествените скали до емблематичния ахтополски фар, участниците ще се потопят в многообразието и очарованието на морския живот.

"Ще използваме всичко онова, което ни дава досега с морето – сутрешни изгреви, практики за раздвижване и медитация на плажа, красотата на изкуствата събрани във вечерните представяния под звездното небе – музика и танци от различни народи, региони и стилове, поезия вдъхновена от любовта, от морето и Странджа, ще обърнем поглед навътре към душите с беседи за духовността", обясняват организаторите.

Арт галерията ще представи живопис и изящни приложни творби, както и фотография. Предстоят беседи за здравето, което дава морето, за силата на билките и красотата на природата. 

"Очаква ни едно почти приключенско преживяване сред магията на древен Ахтопол, морето, плажа, скалите и вездесъщото Слънце, което ще ни дари със сила, здраве и вдъхновение! Всичко това в един вдъхновен и завладяващ свят в полза на здравословния начин на живот близо до природата, сред красотата и духа на Ахтопол. А всички прояви ще са при вход свободен", обясняват от общината.