Лечков: Общината дължи на съпругата ми около 500 хил. лева

Животът

16-07-2015, 11:01

Снимка:

Българияутре.бг/архив

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

В обявения търг за негово имущество, той прозира политическа поръчка

"Община Сливен дължи на фирмата на съпругата ми около 500 хиляди лева". Това заяви в ефира на Нова телевизия футболистът и бивш кмет на града Йордан Лечков.

Коментарът му бе по повод описването от частен съдебен изпълнител на вещи от хотел, собственост на фирмата на Светлана Лечкова. Причината за описа, според общинските служители, е, че компанията има неплатени данъци в размер на 320-330 хиляди лева.

"Ако наистина фирмата дължи тези пари, нека общината си ги приспадне от сумата, която тя има да дава", коментира Лечков. И допълни, че сметките на общината трябвало да бъдат блокирани още преди година и половина, защото тогава на съпругата му бил издаден изпълнителен лист, с който следвало да си получи дължимото.

Лечков за пореден път заяви намерението си да се кандидатира отново за кмет на Сливен и заподозря, че поредният скандал около него е по политическа поръчка.

Заместник-кметът Румен Андонов отрече това твърдение и заяви, че действията срещу фирмата на Светлана Лечкова са започнали отдавна.