Бургаското пристанище наема за служители трайно безработни

Животът

16-07-2015, 12:16

Снимка:

снимка, rossilex

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студенти и преподаватели посетиха пристанище Бургас

Седем мъже и жени вече на назначени

Седем мъже и жени започват работа в „Пристанище Бургас” ЕАД. От тази седмица те са назначени в държавния оператор по проекта ”Подкрепа за заетост” на Агенцията по заетостта. Целта на проекта е насърчаване на работодателите да осигурят заетост преимуществено на лица от уязвимите групи на пазара на труда. Осигурявайки стимули за бизнеса под формата на субсидия за възнаграждения се инвестира и в знанията и уменията на наетите безработни, като им е осигурено обучение по ключови компетентности, необходими за адаптиране към условията на новата работа. В предходен период по същият проект на Агенцията по заетостта и със съдействието на Бюрото по труда в Бургас в пристанището бяха наети 10 общи работници.
Младите хора също са във фокуса на вниманието на ръководството на пристанището. За две години по проект „Ново начало - от образование към заетост” е предоставена възможност на 31 младежи да намерят своето работно място. Проектът отново е на Агенцията по заетостта и предостави възможност на младежи до 29-годишна възраст, завършили средно или висше образование да стажуват по специалността си при работодател с цел повишаване конкурентноспособността им на пазара на труда.
Пристанище Бургас работи и по проекти, които са насочени към трайно заетите в дружеството работници. Такъв е проекта „По-близо до работа”. Благодарение на него 28 пристанищни работници и служители пътуват безпроблемно до работното си място. П