Министър Кралев награди медалисти по лека атлетика

Призьорите от европейското първенство за младежи до 23 години получиха почетни плакети

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети медалистите от Европейското първенство по лека атлетика за младежи до 23 години.
 
На шампионата на Стария континент в Талин (Естония) Митко Ценов завоюва титлата на 3000 м стипълчейз, а Денис Димитров и Георги Цонов спечелиха сребърни медали съответно на 100 м и троен скок.
 
„Благодаря ви за отличията, които завоювахте за България. На Митко пожелавам успех на предстоящото в Пекин Световно първенство за мъже и жени и Олимпиадата в Рио де Жанейро, а Денис и Георги да покрият нормативи за участие на тези две толкова престижни международни състезания“, заяви министър Кралев по време на срещата си с атлетите.
 
В събота Митко Ценов ще участва на турнир в Белгия. Денис Димитров и Георги Цонов пък ще преследват нормативи за Световното първенство в Пекин (22 - 30 август) и Олимпиадата в Рио де Жанейро на турнира „Самарско знаме” в Стара Загора, отново в събота.
 
Ако не успеят да вземат визи за китайската столица на родна земя, Димитров и Цонев ще имат възможност да го направят на Балканиадата в Румъния, която ще се проведе на 1 и 2 август.