Условна присъда за британецът, опитал да открадне бебе

Животът

17-07-2015, 10:48

Снимка:

снимка, интернет

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Осъдиха условно 25-годишна, опитала да открадне бебешка количка

Инцидентът стана на 8 юли на централна алея в Слънчев бряг

31-годишният англичанин Антъни Х., който, пиян, се опита да открадне бебе в Слънчев бряг, бе осъден на 1 година условно с 3-годишен изпитателен срок. Инцидентът стана на 8 юли на централна алея в курорта, където семейство от Костенец разхождало 11-месечното си бебе в количка. Пияният англичанин издърпал количката от ръцете на майката и хукнал на бяга. Бащата се опитал да го спре, но получил няколко юмручни удара и изпаднал в безсъзнание. 
На писъците на ужасената майка се отзовал намиращ се в близост полицейски патрул. Униформените успели да вземат детето от англичанина, който обаче започнал да им крещи и да ги плюе.
Срещу Антъни Х. бе образувано бързо производство. Районната прокуратура в Несебър повдигна две обвинения срещу чуждия турист - за едро хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, и за нанасяне на лека телесна повреда.
За това, че е ударил бащата на бебето, британецът получи от магистратите 6 месеца условно, но за едрото хулиганство е осъден на 12 месеца. След комулация на двете наказания, присъдата е общо 1 година с 3-годишен изпитателен срок, обясни районният прокурор на Несебър Георги Русев, цитиран от "24 часа"