Островът тази вечер ще е сцена на открито за Белослава

Бургас Лайф

17-07-2015, 10:55

Снимка:

снимка, 19min.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Островът вече е хит - чужденци и българи с яхти напират да го видят

Над 300 се очакват на концерта на Света Анастасия

Около 300 души ще се съберат днес на остров Света Анастасия за концерта на Белослава. Той е под мотото  "Life is Beautiful". Концертът съпътства появата на новия албум на Белослава. Изцяло акустичен, новият албум включва всички нейни емблематични песни в напълно нов и различен аранжимент. Билетите са продадени още преди седмица. Заедно с Белослава на сцената ще излязат пианистът Живко Петров, тромпетистът Росен Захариев и Калин Вельов. Двата най-големи кораба, които обслбужват острова - „Анастасия“ и „Кук“ ще тръгнат в 20.00 часа и ще отпътуват от острова в 23.00ч. 
"Ще има изнесени барове с напитки и храна и очакваме едно наистина добро изпълнение от музикантите“,  управителят на острова Павлин Димитров. Той добави, че във вечерните часове през седмица на идния месец са включени редица джаз изпълнения, а през август програмата ще е още по-богата, като за празника на острова са предвидени много интересни събития.
Около 10 хил. души са посетили остров Св. Анастасия от откриването на сезона, каза още Павлин Димитров. Предстоят редица концерти и събития, които ще забавляват посетителите до края на сезона.
„Ще организираме островно хоро, ще има и отворени врати за посещение на фара с военните, които отговарят за него“, каза Димитров. Той допълни, че и тази година гостите ще могат да се насладят на кухнята, която се предлага на острова. „Много харесвани са мидите на пара, мидите с ориз по бургаски, рибената чорба и цеденото мляко със сладко от смокини“, каза Димитров