УС на волейболната федерация поискала оставката на Нешич

Данчо Лазаров го спасява

УС на Българската федерация по волейбол е обсъждал оставката на селекционера на женския национален отбор Драган Нешич. От 25 члена на Управителния съвет 21 са настояли за отстраняването му. Президентът на централата обаче Данчо Лазаров се е застъпил за сръбския специалисти и той е запазил поста си, научи BIG5.BG от член на УС.

До момента Нешич не показа никакви резултати с държавния тим. Лошото представяне на лъвиците в Баку лиши България от квота за олимпийски квалификационен турнир, обясниха пред BIG5.BG от УС на федерацията.

Жените са в почивка до края на тази седмица, като най-добрите ни волейболистки получиха благословията на Нешич за 14-дневна отпуска. И това по време на подготовката за Европейско първенство през есента!

В момента националният отбор за юноши младша възраст са на Балканиада в Цветине (Черна гора). Там водените от Драган Иванов волейболисти претърпяха загуба с 1:3, не от елитен отбор, а от този на Босна и Херцоговина. Специалистът Драган Иванов от години е национален треньор, но  УС на БФВ от години пропуска слабото представяне на водения от него държавен тим. Кога ли ще поискат и неговата оставка?