Треньорска легенда желае да привлече Тодор Скримов в Полша

Андреа Анастази го иска в Атом Трефъл Сопот

Eдин от най-известните италиански треньори - Андреа Анастази, иска да привлече волейболния ни национал Тодор Скримов. В момента легендарният специалист води полския “Атом Трефъл Сопот”, който спечели купата на страна. Анастази бе на финалния турнир в група 2 от Световната лига във Варна. Скримов обаче не участва в срещите, тъй като разкъса мускул на прасеца по време на предпоследната ни среща от груповата фаза.

В последните два сезона посрещачът игра за италианския “Латина”. Наскоро за треньор на тима бе избран бившият национален селекционер Камило Плачи. Той искаше Скримов да остане, но по всяка вероятност перничанинът ще потърси друго предизвикателство. Плачи обаче успя да привлече друга основна фигура в националния отбор - Виктор Йосифов.

Екзекуторът на България на финалите във Варна - Франция, продължава с фантастичното си представяне. След като се справиха и с нас, и с Аржентина с по 3:0, "петлите" удариха 3:1 и домакина на финала в група 1 - Бразилия. Французите пристигнаха последни в Рио и след само 2 дни за аклиматизация отново демонстрираха страхотната си форма, а успехът в сряда почти сигурно ги класира на полуфинал.

Малко изненадващо напуснатият от четирима важни състезатели тим на Италия се наложи с 3:2 над Сърбия. Довечера от 20,05 часа българско време е дербито между миналогодишния победител САЩ и Бразилия.