Амстердам почита жертвите от катастрофата на малайзийския Боинг

Свят

17-07-2015, 13:06

Снимка:

lenta.ru

Автор:

Bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

196 от загиналите преди година бяха холандски граждани

В Холандия днес почитат паметта на жертвите от самолетната катастрофа на малайзийския Боинг, който беше свален преди година в Украйна. 196 от загиналите бяха холандски граждани.

Денят е 17 юли, 2014 г. и сутринта на летище Схипхол в Амстердам цари обичайната суматоха. Ваканционно време е и пътникопотокът е леко над обичайното. Само в този ден обаче, денят не е показал, че се познава от сутринта.

Излитанията на полетите следвали своя ред, нормално и по график отлепя от пистата и Боинг-777, полет МН17, завършил трагично в 16:20 ч. над критичната зона за конфликта между Русия и Източна Украйна, близо до границата с Русия.

298 са жертвите на сваления самолет, 80 от тях са деца и 15 души екипаж.

Една година по-късно Холандия отново е потънала в траур - 196 от загиналите са холандци. Годишнината от трагичната кончина днес в Холандия бе почетена в конгресния център в Нювехейн с възпоменателна служба.

Близки, роднини и приятели с подкрепата на останалите ще опитат да продължат напред. Трагедията е огромна, скръбта ще остане завинаги.

Холандия се ангажира с разследването по инцидента. Резултатите се чакат през октомври т. г., като някои източници твърдят, че вече са налични доказателства за вината на проруски терористи, свалили самолета на 17 юли, 2014 година.