Неделино е изненадано от връщането на кмета Стоян Беширов

Животът

17-07-2015, 13:34

Снимка:

БСДП

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Той бе разследван за мащабни злоупотреби по европрограми

Повечето от общинските съветници от смолянската община Неделино са изненадани от съдебното решение за възстановяване на поста му на кмета Стоян Беширов, разследван за злоупотреби с близо 1 милион лева по европейски програми. Това коментира пред Радио Пловдив председателят на ОбС Огнян Бабачев.

Според него поддръжниците на Беширов са едва 3-ма съветници и строителните фирми, които са изпълнявали проекти в мандата на Беширов.

Временният кмет на Неделино Румен Русанов е назначил нови служители в администрацията, но с връщането на титуляра има опасност от реваншизъм и масови уволнения на квалифицирани хора, смята председателят на съветниците Огнян Бабачев.

По думите му, ако не се постигне единство за работата на общината, е възможно да се провалят европейски проекти за до 20 милиона лева, чиито срокове за изпълнение изтичат през септември. Под заплаха е и нормалното протичане на предстоящите местни избори, ако има противопоставяне между Общинския съвет и кмета и ако не бъде назначен заместник-кмет, какъвто досега в общината няма, обясни още Бабачев.