60 деца влизат в нова детска градина в Маринка

Мисия Бургас

17-07-2015, 15:52

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Португалия стъпва в Бургас

Кметът Николов подари икона на закрилницата на селото св. Марина

60 деца ще приеме новата детска градина в с. Маринка. Модерната и функционална сграда ще бъде готова догодина. Кметът Димитър Николов и малчуганите Даниел и Стиляна дадоха днес символичен старт на строежа на детското заведение.
"Изграждането на детска градина  и  храм  са начинания, които ни изпълват с добри чувства. Пожелавам от сърце групите  в "Пролетна дъга" да се увеличават, децата да растат здрави, щастливи, амбицирани и жадни за знания и творчески изяви". С тези думи кметът Николов се обърна към жителите на селото. Той подари икона на закрилницата на селото св. Марина, която ще бъде поставена в новата сграда.

Представители на бургаското духовенство отслужиха тържествен водосвет.
"Това е знаменателно събитие за нашето село и съм сигурен, че ще спомогне за неговото развитие", заяви  кметът на с. Маринка Лъчезар Колев, преди да разбие бутилка с шампанско в строителната техника.

Той обясни, че досега в Маринка не е имало отделна сграда за детска градина. Детските групи са се помещавали в сградата на местното училище, а преди това в частен дом.
Богатата програма от събития, посветени на празника на с. Маринка,  ще продължи и в събота. Предвидени са народни борби, футболен турнир, представяне на самодейните състави от селото и голям празничен концерт, който ще започне в 20.00 часа.