Именит професор представи добрите практики в санирането

Мисия Бургас

18-07-2015, 10:16

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студенти и преподаватели посетиха пристанище Бургас

Обследват 17 блока в Бургас

Професор Никола Калоянов е едно от големите имена, които правят проучвания и разработват модели в областта на енергийната ефективност.  Преподава в Техническия университет в София. 
Проф. Калоянов е в Бургас, по повод Националната програма за безплатното саниране на жилищните сгради. Той представи пред фирмите, които извършват техническото обследване на блоковете, най-добрите практики от прилагането на енергоспестяващи мерки. Сред акцентите в лекцията на проф. Калоянов беше как да се постигнат необходимите показатели за енергийна ефективност, за да се намалят разходите за отопление. В изложението си той разгледа в детайли трудностите, които може да срещнат експертите при енергийното обследване на сградите и на кои моменти трябва да се обърне повече внимание при изследването. 
Междувременно в Бургас се извършва техническо обследване на 17 жилищни сгради, одобрени за безплатно саниране по Програмата за енергийна ефективност. Следващата седмица тази процедура ще стартира в още три блока в комплекс "Меден рудник".