200 танцьори идват в Пловдив за фолк фестивала

Пловдив Лайф

18-07-2015, 11:38

Снимка:

Архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Той ще се проведе от 3-ти до 7-ми август

Над 200 човека от 3 континента ще участват в тазгодишното 21-во издание на Международния фолклорен фестивал в Пловдив. Той ще се проведе от 3-ти до 7-ми август, като в него ще се включат състави от Аржентина, Полша, Сърбия, Турция, Корея, Испания и професионален състав от Унгария, информира Дарик радио.

След успешното представяне на бургаския ансамбъл "Странджа" през миналата година, тази година България ще бъде представена от Ансамбъл за народни песни и танци "Сливен".

Традиционният домакин на фестивала ансамбъл "Тракия" тази година ще има само един концерт, който ще бъде самостоятелен и ще се проведе на 2-ри август, ден преди началото на фестивала. Представлението на ансамбъла, както и целия фестивал ще бъде на Античния театър. По традиция в седмицата на феста, всеки ден от 17.00 часа от дом "Левски" ще тръгва дефиле по Главната улица. След това танцьорите ще представят кратка програма на малката сцена на "копчетата", след което в 20.00 часа ще бъдат големите концерти на Античния.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"