Рокери подновяват протестите срещу ТИР-овете по основните пътища през уикенда

Днес десетки мотористи почетоха паметта на загиналия преди година Иво

Роднини, близки и приятели почетоха днес с панихида и помен 1 година от смъртта на Ивайло Андреев.

Той загина на 19 юли 2014 г. на пътя Русе - Велико Търново в опит да избегне сблъсък с турски ТИР, изпреварващ на завой. Случаят предизвика протести в България през миналата година, когато под егидата на мото клубовете, в цялата страна се блокираха възлови пътища, в знак на протест против движението на ТИР-ове по основните пътни артерии през почивните дни. The Thunders MC планират възобновяване на протестните действия и през тази година.

"Това ще се случи най-рано през август", уточни за Topnovini.bg секретарят на "The Thunders MC" Лъчезар Панов, който добави, че забавянето е, за да може действията да се синхронозират отново с максимален брой клубове.

"Целта е протестите да са по едно и също време на повече възлови пътища в България, за да има по-голям отзвук и най-накрая този проблем да получи решение", сподели още Панов.

След помена на гробищата в Басарбово, роднини, близки и мото братята на Иво организираха и посещение на мястото на катастрофата в района на град Бяла с поход с мотори и коли. На кратката церемония там към тях се присъединиха и представители на различни клубове от страната от Националния Мото събор Полски Тръмбеш, на път за който загина преди година Ивайло Андреев.