Българин е арестуван заради пожарите в Гърция

Новините

18-07-2015, 15:52

Снимка:

снимка БГНЕС

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българин арестуван с фалшиви банкноти на стойност 1 милион евро

Властите са разтревожени от първите големи летни пожари и са започнали разследвания за палежи

Българин и грък са арестувани от полицията в Гърция по обвинение за палеж по невнимание. Двамата днес ще бъдат дадени на прокурор в Атина.

Гръцките медии съобщават за стихване на бушуващите големи пожари по склоновете на планината Имитос на десетина километра от центъра на Атина, а също и в района на Лакония и Коринтия на полуостров Пелопонес, където материалните щети са огромни. Борбата с огъня е продължили цяла нощ, пише vesti.bg.

По данни на властите в Гърция за момента са регистрирани 79 огнища на пожари, а призори е избухнал и нов пожар на о-в Скирос, където огнената стихия изпепелява ниска растителност. Пламъците са се насочили към морето и няма опасност за жителите на острова.

От гръцката Гражданска защита предупреждават, че рискът от нови пожари днес продължава да е голям поръди нестихващия силен вятър на много места в страната.

Властите са разтревожени от първите големи летни пожари и са започнали разследвания за палежи. Те работят дори по версията за "асиметрична заплаха".

Гърция вчера поиска помощ от механизмите на Европейския съюз за гасене на избухналите пожари в страната.

Франция обяви, че изпраща в Гърция три специални самолета, за да окаже помощ на местните власти в борбата с пожарите, обхванали през последните дни редица райони на страната.