С 30 000 лева ще правят приют за кучета в Свищов

Помещенията ще бъдат наети от бившето химическо предприятие

30 000 лева ще бъдат отделени за обособяването на приют за безстопанствени кучета в Община Свищов. Това каза за „Фокус” Виктор Майсторов, заместник- кмет на Община Свищов. По думите му на предходно заседание на Общинския съвет е взето решението за изграждане на приюта, така това ще реши проблема с бездомните кучета на територията на града.

„Помещенията ще бъдат наети от бившето химическо предприятие, като капацитетът ще бъде за около 30 кучета. Съгласно изискванията на закона до 1 януари той трябва да влезе в експлоатация, затова с предвидените средства от бюджета за издръжка на тази дейност, ще бъдат направени подобрителни ремонтни дейности, така че да отговарят на всички изисквания. В момента заделените средства за приюта са около 30 000 лева, които ще бъдат предмет на по- конкретно доуточняване, тъй като все още няма подробна спецификация на това, което трябва да се направи. Целим до края на лятото или началото на есента всички да бъде готово и изяснен”, обясни зам.- кметът.

Виктор Майсторов каза още, че предстои да бъде изготвена подробна спецификация, като на по-късен етап ще бъдат ясни конкретните ремонтни дейности, които ще се наложат, както и каква площ от сградите ще бъде използвана. Той увери, че приютът ще отговаря на всички изисквания от Закона за хуманно отношение към животните.