Радан Кънев: Аз не обичам революциите

Политика

19-07-2015, 10:41

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Според лидерът на ДСБ 180 гласа за конституционната реформа е напълно постижим брой

Аз не обичам революциите, аз съм десен човек и вярвам в еволюцията. Това каза Радан Кънев в интервю за предаването „Тази неделя” по bTV.

„Продължавам да вярвам, че 180 гласа за конституционната реформа е постижим брой”, каза още лидерът на ДСБ. По думите му отказът на ДПС е бил много мек. „Обсъдихме доста взаимни атаки и стигнахме до общ извод, че конфронтацията не е случайна, а естествена”, допълни още Кънев.

Аз знам, че българските турци са едни от най-капризните избиратели и с ДПС много си приличаме само по едно – нашите избиратели наказват не като си сменят избора, а като останат вкъщи”, поясни Кънев.

„Това да се поставя реформа за реформа е една много добра и общоприета практика в много държави”, обясни още той. По думите му нашата демокрация не е достигнала този етап, в който може да се търгува с реформи. „Имам доверие на Ивайло Калфин, защото той е за съдебната реформа и се опитва добросъвестно да си върши работата”, каза още Кънев.

За томахавките и писалките

„Никога с никого не съм влизал в конфликт, особено с Цацаров”, каза лидерът на ДСБ. По думите му той няма право да иска оставка в съдебната система. „Ние искаме да създадем законодателни условия главният прокурор да си върши работата”, допълни още Кънев.

„Да бъдеш главен прокурор е непосилно изпитание. Като носиш цялата отговорност, носиш и цялата вина”, каза още Кънев по повод слуховете, че иска да заеме мястото на Цацаров като главен прокурор.

„Аз не притежавам томахавка, винаги е била само писалка”, завърши Радан Кънев.