Роми с "Ауди" блъснаха влака за Карлово

Крими

19-07-2015, 17:31

Снимка:

БЛИЦ

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

По чудо няма пострадали

Лек автомобил "Ауди" е минал през жп прелез със спуснати бариери в Пловдив. Катастрофата е станала около 14.20 часа. В този момент колата е била ударена от влака Пловдив-Карлово, съобщи БЛИЦ. Няма пострадали, защото шофьорът и пътниците на колата са излезли навреме и са избягали от местопроизшествието. В момента полицията ги издирва.

Хората са от ромски произход, твърди БЛИЦ. Сигналът за катастрофата е подаден около 15 ч. Мелето е станало малко след гара Филипово в района на Стъкларския завод. По влака също има поражения. Той обаче ще продължи към Карлово, след като линията бъде освобедена, съобщават от полицията.

Междувременно пожарна кола изтегли автомобила от релсите. Един от ромите, които са успели за избягат от сблъсъка заяви, че бариерите не били спуснати, но на място се вижда, че това не е така.

Влакът вече е изтеглен обратно на гара "Филипово". Движението ще остане затворено, докато текат огледите на полицията. Някои от пътниците, които са бързали, са хванали автобуси, други са извикали свои близки с коли да ги приберат.