Иван Апостолов поема управлението на "Благоустройствени строежи"

Мисия Бургас

21-07-2015, 14:35

Снимка:

снимка, globusnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

107 кандидати за общински съветници от ГЕРБ - Бургас

На сесията в местния парламент присъстваха близо 30 служители на общинската фирма в подкрепа на старото ръководство

Местният парламент избра нов шеф на общинското предприятие "Благоустройствени строежи". На мястото на досегашния директор Иван Петров, застава Иван Апастолов.

Той е завършил финанси и банково дело, има 10 години опит и стаж като банкер. Управлявал е строителна фирма, ангажирана с изграждане на сгради във Варна и Несебър. 

По повод смяната на досегашния управител над 30 работници влязоха в залата на Общински съвет - Бургас с настояване да не бъде прието предложението за смяна на Петров.

Кметът Николов се опита да успокои хората и сподели, че те няма от какво да се притесняват. Все пак работниците поискаха да се изкажат пред съветниците своите притеснения: "Иван Апостолов е младо момче, за което не знаем нищо. Сегашният управител Иван Петров стабилизира предприятието, получаваме си редовно заплатите, а това е важно за нас", казаха работниците. 
Елена Моллова, специалист качество в "Благоустройствени строежи" ЕООД, представи декларация от Синдикалната организация към КНСБ, от работниците и служителите. В нея се пише, че няма правни аргументи за смяната. Не можело да се разбере какво досега е работил Иван Апостолов, както и дали разполага с необходимото образование. 

Общинската съветничка Ваня Чечева отхвърли обвиненията, че Апостолов е избран след натиск. Той бил млад и енергичен човек, който имал добри и иновативни идеи. Гласуването било тайно, а натиск върху комисията нямало. Калчо Белов от ГЕРБ също обясни защо е гласувал за Апостолов. Видях двама души, добри специалисти. Иван Петров беше изненадан, че "Благоустройствени строежи" ЕООД има и други дейности. Младото момче ме впечатли много. Сега също бих гласувал за него", каза той.

Самият Апостолов заяви пред събралите се в залата: "Видях обявата за директор на "Благоустройствени строежи" и подадох молба с разработена тема. Съзнавам, че без подкрепата на работниците няма как да развием дружеството. Ще разчитам на тяхната помощ, както на експертите в персонала. Не мисля, че е проблем, че нямам образование като инженер. Важни са добрите мениджърски постъпки".