Плажен волейбол и футбол, тенис корт и футболно игрище в „Зона Б-5” (снимки)

Мисия София

21-07-2015, 15:49

Снимка:

Фейсбук, Йорданка Фандъкова

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Спортната зона в квартала ще бъде готова през август, обеща Фандъкова

Очаква се до края на юли да приключат строителните дейности по спортния комплекс в „Зона Б 5-4″ в столицата, след което да бъде приет обекта. Това стана ясно след проверка на кмета Йорданка Фандъкова на строителните работи на спортния комплекс в „Зона Б 5-4″.

“Разбрахме се, че най-късно до средата на август обектът ще влезе в експлоатация. Аз очаквам това да стане много по-бързо и да може още през август месец хората, които не са отишли на морето, да могат тук да играят плажен футбол и плажен волейбол, както и всички други останали видове спорт“, заяви Фандъкова, цитирана от "Фокус". 

Тя обясни, че вече са засадени вече над 160 дървета, храсти, трева, като предстои поставянето и на пейки. 

"Строителните дейности вече са на финала от първия етап от новия парк „Възраждане“ – това е спортната зона от 24 дка, която е може би най-голямата открита зона за спорт в България с няколко игрища – голямо футболно игрище, две по-малки за минифутбол, с възможности за тенис на корт, плажен волейбол и футбол, игрище за петанк, детски площадки и с паркова зона“, обясни кметът на Столична община. 

По думите й спортната зона ще е достъпна за всички и предоставя възможност на хората в квартала да се разхождат. 

На проверката на строителните дейности присъстваха още Надя Данкинова, изпълнителен директор на „Фонда за устойчиво градско развитие на София”, кметът на район „Възраждане“ Савина Савова, и общинският съветник от ГЕРБ Николай Стойнев.