На бостан вместо на плаж

Туризъм

23-07-2015, 10:22

Снимка:

@pixabay

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

7-дневна почивка в хотел на първа линия на остров Закинтос - реалността обаче се оказва друга

На бостан вместо на плаж. Звучи абсурдно, но такава е била почивката на 26 души, организирана от български туроператор. Групата туристи си плаща за екскурзия до красивия остров на костенурките в Гърция - Закинтос. Обещават им хубав хотел и красиви плажове. Реалността обаче се оказва съвсем друга, съобщава Нова телевизия.

7-дневната почивка струва около 460 лева на човек и включва екскурзовод, транспорт, 6 нощувки в тризвезден хотел, както и разходка с автобуса из острова. Обещаният рай обаче е далече от реалността.

"След като отидохме на острова се оказа, че ще спим в едно село, което представляваше общо взето нива с къща и един бар, където нямаше живот, нямаше плаж, нямаше нищо”, разказва един от потърпевшите пред Нова телевизия.Така започват проблемите. Оказва се, че резервацията в хотела е била отменена няколко дни преди групата да тръгне натам, но туроператорът не е уведомил хората. Така в крайна сметка групата се мести в друг хотел. Според собственика на туроператорската фирма обаче нещата са различни.На връщане обаче излизат нови проблеми - по средата на нищото автобусът спира. Хората се е наложило да стоят на жегата с часове, докато той се оправи.Три дни, след като хората се прибират от екскурзията, офисът на туристическата агенция е затворен а екскурзоводите така и не бяха открити за коментар. Решението на проблема е завеждане на колективен иск срещу туроператора. В България обаче това в последните няколко години не се е случвало.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен