Разкриха цял цех за алкохол менте в Слънчев бряг /СНИМКИ/

Крими

23-07-2015, 10:44

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Спец акцията е била осъществена вчера в апарт хотел "Синя ривиера"

Несебърската полиция разби нелегален цен за фалшив алкохол в Слънчев бряг. Спецакцията е извършена вчера в апарт-комплекс „Синя ривиера” в курорта. Униформените проверили подземен гараж и прилежащи помещения към него.
В подземния гараж е открит нелегален цех за производство и бутилиране на спиртни напитки, където в примитивни условия е осъществяван пълен производствен цикъл.
В две помещения / едното с обща площ от около 40 кв.м., а другото с приблизителна площ 20 кв.м./ са намерени и иззети : 299 пластмасови туби с вместимост пет литра, съдържащи бяла течност с мирис на алкохол, без акцизен бандерол, 230 пластмасови туби с вместимост пет литра, съдържащи тъмна течност / варираща от светложълтеникава до тъмно кафява/ с мирис на алкохол, без акцизен бандерол, 15 пластмасови туби с вместимост десет литра съдържащи бяла течност с мирис на алкохол, без акцизен бандерол, бидон с вместимост 120 литра, пълен на 2/3 с бяла течност с мирис на алкохол, без акцизен бандерол, 13 кашона, съдържащи множество стъклени бутилки пълни с течност и с етикети на различни марки алкохол върху тях, две хладилни чанти, съдържащи множество шишенца с различен обем и съдържание, както и фунии, спиртомери и други вещи, кашон с множество бутилки с есенция, сертификат за качество и стокови разписки, чувал с множество празни туби, кашон, съдържащ множество капачки за туби
Общото количество на намерените и иззети спиртни напитки е 3 000 литра / сред които фалшиви : водка, мастика, коняк, бренди, уиски, мента и др./.
За случая е уведомена Несебърска района прокуратура, като е образувано досъдебно производство.
Работата по цялостно документиране на случая, както и установяване самоличността на съпричастните към нелегален цех за производство и бутилиране на спиртни напитки лица продължава от служители на Районно управление – Несебър.