Синдикалисти от ВМЗ-Сопот ще искат шефска оставка в София

Животът

23-07-2015, 14:32

Снимка:

bnr.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лукарски: Не планирам смяна на ръководството във ВМЗ-Сопот

Стотина оръжейници ще протестират пред икономическото министерство в понеделник

На 27-ми юли, понеделник, над сто членове на КТ "Подкрепа” във ВМЗ-Сопот ще протестират пред министерството на икономиката с искане за отстраняването на Илиян Насков от Съвета на директорите в предприятието.  

Лидерът на синдиката в оръжейницата Димитър Атанасов заяви, че търпението им е изчерпано и са останали разочаровани след среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски. По думите му, министърът е дал неосъществими обещания, като например уверението му да осигури европейски субсидии за ВМЗ-Сопот. Това е невъзможно, тъй като заводът е  обременен с непогасени дългове, обясни Димитър Атанасов.  

Той обаче призна, че местната структура на КТ "Подкрепа” няма диалог с колегите си от КНСБ и затова не знае,  дали другата синдикална организация ще се присъедини към протеста в понеделник.  

На срещата с работниците във ВМЗ министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви, че дружеството е осигурено с договори до края на годината за 83 милиона лева, а до края на 2016-та стойността им достига над 218 милиона лева. Даде дума, че докато е министър, оръжейницата няма да се приватизира.

Директорът Богдан Богданов добави на срещата, че работа има и дори ще се назначават нови хора като в момента е в ход процедура за избор на работници.