"Рибарят и неговата душа" идват под тепетата

Архив Пловдив

23-07-2015, 14:39

Снимка:

turistbg.com

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Поп-операта по Оскар Уайлд е мащабен новаторски спектакъл с над 100 артисти

Поп-операта "Рибарят и неговата душа” по едноименната приказка на Оскар Уайлд ще се представи в Пловдив, в Летния театър на 9 септември. В мащабния новатроски спектакъл участват над 100 артисти от различни сфери на изкуството. Спектакълът е първата българска поп-опера, която включва оперни и поп изпълнители, симфоничен оркестър, поп-рок бенд, хор и балет - "Арабеск”.

Сцената е с триизмерна прожекция - симулация на декори и атмосфера, холограмни изображения и други иновативни техники, включвани досега само в скъпи рекламни кампании. Мултимедията ще се прожектира върху екран с размери 9 на 14 метра. За спектакъла са подготвени 120 ръчно изработени костюма по проекти на Кремена Халваджиян. Либретото и текстовете на песните, запазвайки сюжета на Оскар Уайлд, са написани от пловдивчанката Ана Топалова, която е и режисьор на спектакъла.

Музиката се изпълнява на живо, композирана е от Минко Ламбов в смес от различни жанрове - класика, етно, джаз и поп. В ролята на Рибаря е актьорът Ненчо Балабанов, Русалката е мечтана роля за певицата Веси Бонева, като Магьосницата участва Мариана Попова, оперният изпълнител Стефан Владимиров е Отеца, Душата е поверена на певицата Амалия Ненова, а в Оскар Уайлд се превъпълщава актьорът Димо Алексиев.