Мутри изплашиха деца и туристи, предизвиквайки страшно меле на "Тройката"

Крими

23-07-2015, 16:14

Снимка:

снимка, faragency.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Неонацисти пребиха възрастен мъж в Борисовата градина

Здравеняците нападнаха с юмруци и ритници кришнари в центъра на града, пред очите на десетки

Един мъж е арестуван след вчерашното нападение над Обществото за Кришна съзнание в центъра на Бургас, съобщи очевидец пред Burgasutre. Грозното меле стана вчера вечерта на площад Тройката, където кришнари бяха нападнати от няколко здравеняка, пред очите на десетки деца, чужденци и възрастни хора. За проявата има снети свидетелски показания на повече от 10 души и снимков материал, уличаващ агресивните биячи, които успяха за броени минути да всеят паника и ужас сред жители и гости в центъра на Бургас.

По информация на Флагман.бг задържаният се казва Петър Иванов. Той е на 40 години, от Бургас. Мъжът няма криминално досие.  Изданието съобщава още, че нанесените щети след погрома са на стойност 700 лв. Повреден е олтарът на кришнарите, представляващ дървена колесница с множество култови фигури, икони и др. артикули.
От там припомнят, че вчера около 20:00 ч. група от четирима души атакува събирането с викове: „Вие сте сектанти! Трябва да умрете!”. Хулиганите дори пратили един от кришнарите в болница след побой. Само намесата на полицията предотвратила по-сериозен инцидент.
Работата по случая продължава.