Гърция разпродава острови, плажове и държавни имоти

Свят

24-07-2015, 06:55

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

В новия фонд за приватизация ще бъдат включени държавни имоти на стойност 50 млрд. евро

Гърция търси купувач на плажове, пристанища, два правителствени самолета, 2500 сгради, собственост на Министерството на културата и повече от 77 000 недвижими имота, съобщава в. “Билд“. Според изданието тези недвижими активи могат да се включат в новия приватизационен фонд, съгласно споразумението с кредиторите.

Според гръцките вестници американският магнат Уорън Бъфет бил купил остров наскоро, но той опроверга информацията. За продажба са обявени и плажове на Пелопонес, яхтени пристанища в Епидавър и на остров Идри, пристанищата Пирея и Солун, стадионите за Олимпийските игри през 2004-та година и бившата американска военна база в Иракли на остров Крит.

Според “Билд” предложени за продажба са и 14 регионални летища. Предвидено е в новия фонд за приватизация да бъдат включени държавни имоти на стойност 50 млрд. евро, от които половината ще са за рефинансиране на банките, една четвърт ще са за погасяване на дълговете, а другата четвърт ще е предназначена за проекти за развитие.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен